Nog één maand te gaan!

Nog maar één maand en dan is het zover. Ik heb ontslag genomen en 13 Mei vertrek ik naar Alaska. Ik kan niet wachten. Een nieuw avontuur, maar wat ga ik precies doen?

De komende zomer zit ik in Alaska voor een opleiding tot ‘Wilderness Leader’. Drie maandenlang rondtrekken door de ongerepte wildernis. Leren hoe je groepen begeleidt in verschillende soorten terrein, genieten van de ruige natuur, nieuwe mensen leren kennen en mezelf waarschijnlijk keihard tegenkomen!

De opleiding is opgedeeld in 3 blokken. Het eerste blok ga ik me bezighouden met ‘Ski & Snowboard Mountaineering’. We zullen met een vliegtuigje worden afgezet op een gletsjer en een paar weken later worden we weer opgepikt. In die tussentijd gaan we toppen beklimmen, weer naar beneden snowboarden en alles behandelen wat daar bij komt kijken (touwtechnieken, lawinekunde, gletsjerspleet reddingen, etc…).

Mountaineering SE Alaska (by Henry Cookson) Mountaineering SE Alaska (by Henry Cookson) Mountaineering SE Alaska (by Henry Cookson)

Het tweede blok gaat over zeekajakken. We zullen via de kust gaan trekken langs grote gletsjers, ijsbergen en nieuwsgierige grizzly’s op de oever. Ondertussen leren we van alles over het varen, de getijden, weersverwachtingen, reddingen, en nog veel meer.

Sea Kayaking - Glacier Bay (by Henry Cookson) Sea Kayaking - Glacier Bay (by Henry Cookson) Sea Kayaking - Glacier Bay (by Henry Cookson)

Het laatste blok gaat over ‘Backpacking & Whitewater’. We zullen voor dit blok de grens over gaan naar Canada, om ons een paar weken in de Yukon bezig te houden met Swift Water Rescue, Raft guiding, Staying Safe in Bear Country en het overleven in dit soort verlaten, uitgestrekte gebieden. We gaan eerst een flinke trektocht maken en daarna een stuk van de Tatshenshini rivier afvaren.

Yukon backpacking and riverskills (by Henry Cookson) Yukon backpacking and riverskills (by Henry Cookson) Yukon backpacking and riverskills (by Henry Cookson)

Stuk voor stuk zware blokken met lange dagen. Want met 20 uur zonlicht op een dag kan je een hoop doen!

Maar waarom doe ik dit eigenlijk?
Ik heb het toch goed voor elkaar? Prima baan, een hoop lol, geen echte zorgen? Toch mis ik iets. Ik voel me niet op mijn plek. Wanneer ik door de stad loop wil ik eigenlijk zo snel mogelijk weer weg en als ik op kantoor zit komen de muren op me af, maar op het moment dat ik de eerste bergen in de verte zie, voelt het alsof ik thuis kom.

En ach, ik roep al vanaf mijn twaalfde dat ik in Canada zou gaan wonen, dus het wordt hoog tijd dat ik die kant eens op ga.

Ik hou jullie op de hoogte…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close