Ik ben onderweg

Op dit moment vlieg ik op een 10.000 meter hoogte boven de bevroren zee tussen Groenland en Canada. Een prachtig uitzicht op de enorme ijsvlaktes die slechts onderbroken worden door een enkele scheur in het metersdiepe ijs. Geweldig…

Flying above Greenland

Schiphol, vanmorgen 5:45: Slaapdronken, een raar gevoel in mijn onderbuik en met zo’n 60 kilo aan bagage zeg ik mijn vader als laatste gedag. Eindelijk, het is zover! De afgelopen weken waren hectisch met een aantal trips naar de Alpen, de laatste dingen op mijn werk, nog een duizend dingen om te regelen en evenveel mensen om afscheid van te nemen. Waar een week geleden dit avontuur nog onwerkelijk en ver weg leek, heb ik nu alle items afgevinkt en ben ik toch echt onderweg.

Over een paar uur land ik op Vancouver Airport. Waar ik zal overstappen richting Whitehorse YK. Daar land ik om 18:55 lokale tijd, bijna 24 uur nadat ik op Schiphol ben aangekomen (wat zal ik heerlijk slapen vannacht). Morgen blijf ik nog een dag in Whitehorse, donderdagochtend vertrek ik met de bus naar Haines AK, vrijdag de eerste pre-trip meeting, zaterdag het voedsel afwegen, materiaal verdelen en erachter komen met wie ik eigenlijk opgescheept zit de komende maanden en dan gaat zondag het echte werk beginnen.

Maar de komende uren blijf ik nog vrolijk naar buiten turen, op zoek naar ijsberen. Niet dat ik die kan zien vanaf deze hoogte, maar het is een leuk spelletje 😉

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close